Direktlänk till inlägg 10 juni 2011

från och med då.

Av Emma - 10 juni 2011 13:13

sitter och tittar på gamla kort. de allra äldsta är snart 25 år och de yngsta bilderna är kanske 20. och det är bilder på mig och min familj, sånt som var viktigt för mig enligt mina morföräldrar, eftersom detta var mitt album hemma hos dem. bilder som var minnen av händelser för dom, men som för mig är minnen av dem. hur de var som människor, omtänksamma och roliga och väldigt måna om sin familj.


Vad som slår mig, mer än att jag saknar min mormor och morfar väldigt mycket, är att vi alltid tar kort på dagar då det är fantastiskt väder. Är det en bild tagen på vintern så syns det att det är minst 15 minusgrader och strålande sol. och vi åkte pulka mycket. vi var alltid på utflykt när det var fint väder. alla äldre herrar var mycket glada i barn och i att leka. vi har tillsammans under många jular fått MÅNGA bilbanor. det finns många bilder på barnbarnen när de äter jordgubbar, som tårta eller bara rakt upp och ner, på alla utom jag. Varför jag har bivit den enda i hela Claésonsläkten som inte äter jordgubbar med den största aptit är lite av ett mysterium, men så är det. Vi hoppar mycket hopprep i mormor och morfars trädgård och barnen leker med bollar och vatten. jag verkar mest ha gillat att dra ut kasruller och flaskor och vispar och glasfat och plasmuggshållare och slickepottar från skåpen.


Vi åt glass och cyklade, lyssnade på dragspelsspel och dansade runt en egenhändigt tillverkad midsommarstång i folkdräkter som mormor sytt. vi barn är ute i solen alldeles nakna. vi badar och morfar är svart. Vi är lucior,  stjärngossar och påskkärringar och mormor har världens finaste tänder. Och hennes leende har gått i rakt nedstigande led till både barn och barnbarn. vi grillar och skriver på morfars skrivmaskin fast tangenterna är jättetröga och vi flyttar med leenden på läpparna. och vi åker till skara sommarland varje år. Å så dansar vi runt midsommarstången. Igen. Och åker till Hjo och köper lotter som morfar , som fortfarande är svart, vinner på.


Att man kan sakna två människor så mycket. fortfarande. det är ju helt sjukt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 22 januari 2012 21:03

en såndär som gör kort i parti och minut till födelsedagar och jul. och kanske för att vara rar om någon slagit sig. jag gillar också att slå in fyrkantiga paket med dubbelhäftande tejp.   och nu har min familj ett årligt event i februri som hete...

Av Emma - 22 januari 2012 12:25

Nu håller vi alla tummar för att Thomas Bodström blir partiledare och att Per Nuder och Sven-Erik Österberg inser att det är 2012 och att domedagen/skärselden/ragnarök/armagedon är nära, att dom äter pepparkakor hela året och att de stannar på sina (...

Av Emma - 15 januari 2012 16:07


STOPP! jag fattar la att jag inte posta två inlägg på raken, det är ju som att spamma! (alternativt att tro att man är någon slags storbloggare som tex Blondinbella eller Alex Schulmans fru). men hey! nu är det så att jag vill berätta mer än att jag ...

Av Emma - 15 januari 2012 15:44

jag vet inte hur mycket jag ska erkänna här vad gäller detdär med löpningen. jag kan få det att låta som att jag idag bara tog den lilla sträckan "Brunnsbo runt" eftersom det var så längesen jag sprang just den (för att få det att låta som att jag ju...

Av Emma - 9 januari 2012 23:04

Nu ska vi prata hobbies vänner. för det har jag väl kanske några stycken. jag pysslar ju... å så har jag ju en såndära lika-som-bär-grej. kan inte hjälpa det. det är som en drog. och här kommer dagens lilla bidrag.       Rihanna?             ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se