Direktlänk till inlägg 5 maj 2011

några rader om min allra största icke-talang

Av Emma - 5 maj 2011 15:21

Idag skriver årskurs nio nationellt prov i matte. matte är kanske det skolämne som framkallar allra störst ångest om jag ser tillbaka på min egen skoltid. Hur jag lyckades kamma hem betyget VG i både Matte A och B på gymnasiet är för mig (och antagligen alla andra som ens varit i kontakt med mig och mattematik) en gåta. Men ändock tycker jag matte är lite roligt. För jag har väldigt sällan fel. Jag vet bara inte hur jagska göra när jag kommer fram till resultatet. Jag bara ser. x ÄR 15. det bara är så.


å så trillade jagöver denhär länken. och var bara tvungen att räkna. TVUNGEN. för att det var roligt. Och här ska jag nu redovisa mina svar, ch hur jag kommit fram till dessa.


1. Sannolikheten att vinna på en lott är 0,4. Hur många vinster kan man förvänta sig om man köper 30 lotter?

Svar: SKOJAR NI MED MIG? Sannorlikeheten är alltid 50/50. Antingen så vinner man eller så gör man det inte. Men om jag nu ska försöka mig på att tänka så tänker jag som så att man på nåt sätt måste komma upp i att sannorlikheten är 1, dvs att man kan vinna. Och 0,4 plus 0,4 är 0,8 å så upp i 1, så en halv lott till för att få en vinst. så man borde vinna på var 2,5e lott. å så räknar jag baklänges, vad gånger 2,5 blir trettio (istället för att använda division vilket jag aldrig lärt mig ordentligt) å det får jag till 12. för att 25x12 är 300 å så tar jag bort en nolla när jag flyttar kommatecknet. Därför finns det 12 vinstlotter bland dessa lotter.


2. Lös ekvationen 17 = 3x + 5

Här tänker jag såhälr: vad blir 17-5. det blir 12. vad gånger tre blir tolv? 4. X=4.


3. Visa på något sätt hur du beräknar 91 – 19,8 utan miniräknare.

91-20+0,2 = 71,02


4. Hur många minuter är 0,75 h?

här tänker jag klockan som 100% procent och 75% är 3/4 klocka och alltså 45 minuter eftersom man måste dela upp 60 minuter i fyra lika stora delar om man ska ha räkna kvartar.


5. Beräkna 3,6 x 0,5

här delar jag bara allt på hälften och får fram 1,8. (använder nog alltid division och gånger omvänt) Å så tänker jag hälften av 36 och flyttar kommatecknet till vänster. (Ni vet väl att kommat alltid är längst ut till höger om det inte är utskrivet?)


6. Hur mycket är 4x + 6 y om 2x + 3y =12?

KLASSISK LURING! Här börjar jag allt som oftast bryta ut de olika bokstäverna. Sen tänker jag till. och då slår det mig! Här är det ju bara att räkna gånger 2 eftersom 4x är dubbelt så mycket som 2x och 6y är dubbelt som 3y. alltså är svaret 24


7. Merja springer 3 kilometer på 18 minuter. Vilken är hennes medelfart?

Först räknar jag ut hennes kilometerfart. tidet delat med antalet kilometer. En km springer Merja på 6 minuter. och en mil är tio km. 6 gånger tio är 60. alltså springer hon en mil i timmen. 10km/hHeja mig!

(skulle la blitt ingenjör istället)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 22 januari 2012 21:03

en såndär som gör kort i parti och minut till födelsedagar och jul. och kanske för att vara rar om någon slagit sig. jag gillar också att slå in fyrkantiga paket med dubbelhäftande tejp.   och nu har min familj ett årligt event i februri som hete...

Av Emma - 22 januari 2012 12:25

Nu håller vi alla tummar för att Thomas Bodström blir partiledare och att Per Nuder och Sven-Erik Österberg inser att det är 2012 och att domedagen/skärselden/ragnarök/armagedon är nära, att dom äter pepparkakor hela året och att de stannar på sina (...

Av Emma - 15 januari 2012 16:07


STOPP! jag fattar la att jag inte posta två inlägg på raken, det är ju som att spamma! (alternativt att tro att man är någon slags storbloggare som tex Blondinbella eller Alex Schulmans fru). men hey! nu är det så att jag vill berätta mer än att jag ...

Av Emma - 15 januari 2012 15:44

jag vet inte hur mycket jag ska erkänna här vad gäller detdär med löpningen. jag kan få det att låta som att jag idag bara tog den lilla sträckan "Brunnsbo runt" eftersom det var så längesen jag sprang just den (för att få det att låta som att jag ju...

Av Emma - 9 januari 2012 23:04

Nu ska vi prata hobbies vänner. för det har jag väl kanske några stycken. jag pysslar ju... å så har jag ju en såndära lika-som-bär-grej. kan inte hjälpa det. det är som en drog. och här kommer dagens lilla bidrag.       Rihanna?             ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Every Emma has a story. med Blogkeen
Följ Every Emma has a story. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se