Direktlänk till inlägg 12 mars 2011

om jordbävning, tsunami och helt vanligt gung.

Av Emma - 12 mars 2011 11:20

hemskt!

Det är liksom bara hemskt och ofattbart alltihopa, men ändå så är det ju en evinnerlig tur att det är Japan som blivit drabbat. Japan är det landet i världen med bäst beredskap för sånna här situationer. Men likväl är det fruktansvärt! Speciellt nu med kärnkraftsverket som exploderat och där det läcker ut radioaktiva ämnen, också. Som om det inte va nog med jordbävning. Och tsunami.


Ändå kan jag inte låta bli att reflektera mest över det tåg som är spårlöst försvunnet efter tsunamin. JAPAN SOM HAR FÖRSENINGAR I TÅGTRAFIKEN MED I SNITT ½ MINUT PER ÅR har helt plötsligt tappat bort ett tåg. Det är synd för statistiken tycker jag. (och såklart är det synd om människorna, familjerna och alla andra anhöriga till de som omkommit eller ännu inte hittats)


Och.

Inte för att jag kan relatera till nåt utav alternativen över huvudtaget. men jag känner mig ändå lite brydd. Vid Haiti-katastrofen fick vi lära oss ett nytt ord. Magnitudskalan. Det var ersättare för Richterskalan om jag inte minns fel. Men nu. När det pratas i både Richter och Magnitud-termer blir jag alldeles förvirrad. Vad är skillnaden? Vilket ord ska man använda?


Och vilket är värst? 6,7 på Richter eller Magnitud-skalan?

Hjälp en kvinna i kunskapsnöd!


(Å så va det ju dethär med det vanliga gunget. Här har ni det)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 22 januari 2012 21:03

en såndär som gör kort i parti och minut till födelsedagar och jul. och kanske för att vara rar om någon slagit sig. jag gillar också att slå in fyrkantiga paket med dubbelhäftande tejp.   och nu har min familj ett årligt event i februri som hete...

Av Emma - 22 januari 2012 12:25

Nu håller vi alla tummar för att Thomas Bodström blir partiledare och att Per Nuder och Sven-Erik Österberg inser att det är 2012 och att domedagen/skärselden/ragnarök/armagedon är nära, att dom äter pepparkakor hela året och att de stannar på sina (...

Av Emma - 15 januari 2012 16:07


STOPP! jag fattar la att jag inte posta två inlägg på raken, det är ju som att spamma! (alternativt att tro att man är någon slags storbloggare som tex Blondinbella eller Alex Schulmans fru). men hey! nu är det så att jag vill berätta mer än att jag ...

Av Emma - 15 januari 2012 15:44

jag vet inte hur mycket jag ska erkänna här vad gäller detdär med löpningen. jag kan få det att låta som att jag idag bara tog den lilla sträckan "Brunnsbo runt" eftersom det var så längesen jag sprang just den (för att få det att låta som att jag ju...

Av Emma - 9 januari 2012 23:04

Nu ska vi prata hobbies vänner. för det har jag väl kanske några stycken. jag pysslar ju... å så har jag ju en såndära lika-som-bär-grej. kan inte hjälpa det. det är som en drog. och här kommer dagens lilla bidrag.       Rihanna?             ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se