Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

tankar om en stad lite större än städerna jag bott i förut (långt och utan bilder, men läs gärna ändå)

Av Emma - 8 februari 2011 14:57

Vet ni? Det är svårt att hitta hem med en gång i en stad där man inte vet någonting. Och för att kunna hitta hem har jag sakta men säkert vidgat mina vyer i Göteborg. Min första tid här var hemsk! Jag minns att jag satt i lägenheten dagen efter vi  hade flyttat in och råpluggade på en socialpsykologi-tenta. Och att jag tänkte, det är en erbarmlig tur att jag har denhär tentan så jag slipper gå ut i det obekanta.Min räddning, och anledningen till att jag faktikst vågat mig ut ur lägenheten var att min svärfar dagen efter första dagen, kom med ytterligare flyttkartoneg och jag var tvungen till att möta honom på parkeringsplatsen. Då hade jag således gått ut själv för första gången genom dörren, och jag kom ihåg portkoden tillbaka in igen! Pjuh, jag klarade det liksom! Jag kunde gå ut själv utan att tappa bort mig helt och hållet eller dö! Frihetskänslan och lyckan jag kände då går knappt att förklara. Visst känns det lite töntigt såhär i efterhand, men det var åtminstone så jag upplevde mina förstadagar i lägenheten.


Vi flyttade till ett område som knappt ens göteborgarna vet vart det ligger, ett område jag aldrig besökt eller aldrig hört talas om. Jag viste inte åt vilket håll busshållplatsen låg eller vart närmaste ICA fanns. Visste inte ens hur jag tog mig till stan, det enda jag kände till i Göteborg! Min känsla var att jag hade hamnat i ett gettho, långt bort från civilisationen. (Nu vet jag att det tar 7 minuter med bussen, helt utan byte, för att hamna mitt på avenyn ifrån vår lägenhet, så så jäkla gettho kan det inte vara här, det är ju tillåmed nästan centralt!)


Under tiden jag har utforskat stadsdelen Brunnsbo, Göteborgs city och ytterligare några stadsdelar runt omkring själva stadskärnan så har jag funderat på en del små och stora saker som skiljer sig ifrån tidigare städer jag bott i. Och då menar jag saker som är både stora och små.

  • Min första och absolut mest återkommande tanke är att i denhär staden kommer jag ALDRIG NÅGONSIN lära mig hitta. Min första bilkörarsession är ett mycket bra exempel på detta. Jag är ändå väldigt stolt att jag trots irrandet som började vid Ullevi och slutade på Elfsborgsbron hittade dit jag skulle alldeles själv helt utan hjälp, det tog bara 45 minuter extra. (som grädde på moset fick jag en sightseeing i Göteborg by night) Det kunde såklart slutat bättre, jag kunde ju hittat rätt på en gång, men skam den som ger sig!

  • Min andra tanke, som kommer så fort jag åker buss, är att bussarna är väldigt mycket längre här. Och i själva ihopkopplandet av bussarna (dedär grejerna som ser ut som ett dragspel på mitten) sitter det på insidan ett mjukt tyg som jag ständigt känner att jag vill ta på. Det ser så mjukt och mysigt ut. Detta mjuka tyg spänner man upp med nåt slags lås (sånna som finns på Mulbury-väskor, där man liksom vrider på en grej så att den inte kan åka ur hålet) och dessa stackars pluppar har ibland vridigt sig, och åkt ur hålet, så att tyget hänger alldeles löst. Jag vill även här genast sätta ihop tyget igen, så att det ser helt och rent ut.

  • Jag har även tänkt att i en stad där det bor fler människor finns det väldigt många stilar på folk. Här är det okej att vara väldigt utstickande för man är på något sätt alltid väldigt neutral i en storstad. Jag har också märkt att det finns betydligt fler här som har det svårt på många sätt, både ekonomiskt, socialt och fysiskt. Att se dessa människor i stort sett dagligen gör ont i det lilla Emma-hjärtat.

  • Jag tänker också att det var bättre förr. HA! Jo, men när jag var ung för 8 år sen, då kunde man åka till Göteborg för att shoppa. För att skaffa coola grejer ingen annan hade. Så är det inte längre. Om man nu vill ha tag i en affär som inte enbart säljer frenchaising-grejer får man istället åka till Tidaholm eller Lidköping. Det tycker jag förvisso är roligt, men stackars ungdomarna idag som åker till Göteborg och hittar samma saker på H&M här som hemma.

  • Jag har också förstått att jag tycker om att åka tåg. Det är bra, eftersom både skövde och halmstad ligger 1 timme bort med tåget

Snart kommer jag nog förstå storheten med NK också, och när jag gjort det tror jag jag kommer se migsjälv som Göteborgare på rikigt. Nu vill jag bara bli klar med skolan så att jag också kan få jobba och träffa folk. Träffa folk gillar jag nämligen att göra har jag märkt, anledningen till att jag märkt det är för att det är lite dåligt med umgänge om dagarna eftersom jag knappt inte känner nån i just staden Göteborg. Men det ska väl bli ändring på det med, precis som men bilköret. Nångång måste man la hitta rätt!


Alles!

Amen.

 
ANNONS
 
Emelie Röd

Emelie Röd

10 februari 2011 08:54

Är så impad av dig att du vågade flytta till en så stor stad o knappt känna någon!! :) Är avis men jag hoppas att jag också vågar en dag för Halmstad börjar kännas lite trångt ;) Kram

http://gladagatan.webblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 22 januari 2012 21:03

en såndär som gör kort i parti och minut till födelsedagar och jul. och kanske för att vara rar om någon slagit sig. jag gillar också att slå in fyrkantiga paket med dubbelhäftande tejp.   och nu har min familj ett årligt event i februri som hete...

Av Emma - 22 januari 2012 12:25

Nu håller vi alla tummar för att Thomas Bodström blir partiledare och att Per Nuder och Sven-Erik Österberg inser att det är 2012 och att domedagen/skärselden/ragnarök/armagedon är nära, att dom äter pepparkakor hela året och att de stannar på sina (...

Av Emma - 15 januari 2012 16:07


STOPP! jag fattar la att jag inte posta två inlägg på raken, det är ju som att spamma! (alternativt att tro att man är någon slags storbloggare som tex Blondinbella eller Alex Schulmans fru). men hey! nu är det så att jag vill berätta mer än att jag ...

Av Emma - 15 januari 2012 15:44

jag vet inte hur mycket jag ska erkänna här vad gäller detdär med löpningen. jag kan få det att låta som att jag idag bara tog den lilla sträckan "Brunnsbo runt" eftersom det var så längesen jag sprang just den (för att få det att låta som att jag ju...

Av Emma - 9 januari 2012 23:04

Nu ska vi prata hobbies vänner. för det har jag väl kanske några stycken. jag pysslar ju... å så har jag ju en såndära lika-som-bär-grej. kan inte hjälpa det. det är som en drog. och här kommer dagens lilla bidrag.       Rihanna?             ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Every Emma has a story. med Blogkeen
Följ Every Emma has a story. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se