Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

när ord blir stumma och toner döva.

Av Emma - 30 juni 2009 00:38

Tio fingrar och tio tår. Världens rufsigaste hår. Världens bästa människa. En kromosom som är lite lite lite lite för lång. Som leder till att livet blir lite lite lite mer svårhanterligt. Men som också gör att hon är lite lite lite lättare att älska.


Detta är ett helt inlägg ägnat åt världens modigaste tjej. En tjej som visar att man kan vara mörkhyad, förståndshandikappad ochtonårstjej samtidigt utan att för den sakens skull bry sig om det över huvud taget.


I helgen har jag varit på besök hos nämnda tjej. Som sagt, i mina ögon, världens bästa. Det är så skönt att få umgås med henne. Michael Jacksons död var ju inte så hemsk, men stackars djuren han ägde. Hur ska de få mat? Och stackars mig som nyser så av pollen, hur ska jag då kunna följa med och bada om jag är allergisk mot utomhus. Sättet hon tänker på är ovärdeligt, och man hoppas stundtals att hon aldrig ska sluta tänka som hon gör. Hennes livssyn är ovärdelig. Idag är det tisdag, och mycket längre än så sträcker sig inte världen. Möjligtvis kan världen sträckas till sin kusin som halvt om halvt ligger och sover intill. Och i det ögonblicket är det ovärdeligt när världens modigaste, bästa och alldeles underbaraste mörkhyade, förståndshandikappade och 15-åriga tonårstjej kryper upp i sängen tätt intill, ger mig en av sina allra  goaste kramar. Klappar mig på armen samtidigt som hon stoppar in sin ena arm under min nace och säger, "hackasch hemma. Inte hola, inte hyscha". (Stackars Emma. Inte sola, inte nysa)


Det är synd om mig när jag varit ute i solen. För det första nyser jag, och för det andra så har jag bränt mig i solen. Men hon då? Hon som har en lite lite lite för lång kromosom som gör att hon inte är som jag. Kärleken man får i det ögonblicket,är mer än vad många därute någonsin kommer få uppleva.


Jag är glad att jag har en hjältinna i min släkt. Sen är det skitsamma att hon kommer från ett annat land, har en utvecklingsstörning och är som tonårsbarn är mest. Hon är ovärdelig.

 
ANNONS
 
Annika

Annika

20 juli 2009 13:54

*hamnar här av en slump*
Läser runt lite bland inläggen.
Jag gillar dem.
Korta och kraftfulla och så det här då.
Som var sååååå fint. :-)
Ha nu en bra dag.

http://acka.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 22 januari 2012 21:03

en såndär som gör kort i parti och minut till födelsedagar och jul. och kanske för att vara rar om någon slagit sig. jag gillar också att slå in fyrkantiga paket med dubbelhäftande tejp.   och nu har min familj ett årligt event i februri som hete...

Av Emma - 22 januari 2012 12:25

Nu håller vi alla tummar för att Thomas Bodström blir partiledare och att Per Nuder och Sven-Erik Österberg inser att det är 2012 och att domedagen/skärselden/ragnarök/armagedon är nära, att dom äter pepparkakor hela året och att de stannar på sina (...

Av Emma - 15 januari 2012 16:07


STOPP! jag fattar la att jag inte posta två inlägg på raken, det är ju som att spamma! (alternativt att tro att man är någon slags storbloggare som tex Blondinbella eller Alex Schulmans fru). men hey! nu är det så att jag vill berätta mer än att jag ...

Av Emma - 15 januari 2012 15:44

jag vet inte hur mycket jag ska erkänna här vad gäller detdär med löpningen. jag kan få det att låta som att jag idag bara tog den lilla sträckan "Brunnsbo runt" eftersom det var så längesen jag sprang just den (för att få det att låta som att jag ju...

Av Emma - 9 januari 2012 23:04

Nu ska vi prata hobbies vänner. för det har jag väl kanske några stycken. jag pysslar ju... å så har jag ju en såndära lika-som-bär-grej. kan inte hjälpa det. det är som en drog. och här kommer dagens lilla bidrag.       Rihanna?             ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Every Emma has a story. med Blogkeen
Följ Every Emma has a story. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se