Alla inlägg under november 2008

Av Emma - 11 november 2008 12:45

Min mamma har varit här på besök i ett dygn. Ett helt underbart dygn med skratt och glädje och kramar och pussar och mat och handboll och sånt som gör livet värt att leva. Världens bästa mamma, alla kategorier. MEN. När en mamma är här och det lackar mot jul så blir man helt plötsligt tvungen att tänka på vad man har för julgrejer till sitt hushåll. Så idag har jag provat om mina julstjärnor jag ska ha i fönstrena fungerar. En fungerar, en fungerar inte. Jag har tagit upp och tittat på hur mina glastomtar som jag samlar på ser ut, för mamma kommer inte ihåg vilka färger jag redan har. Jag har måttat ut min "lila glasburk" och jag har fått planera för vart juldukarna ska ligga.


Ni hajar. En mamma med julproblem för sin dotters räkning. Men GUD va jag längtar till jul helt plötsligt. Inte nog med det, jag är så jävla sugen på glögg. Jag skulle kunna tänka mig att ha glöggfest här snart. På första advent, kanske. Man kan anmäla sig i kommentarfältet så får jag se ifall intresse finns. Näe, ni. Lite snö och en pepparkaka på dethär nu och livet skulle bara perfekt.

Av Emma - 9 november 2008 23:23

Jag unnar inte Kalmar nåt SM-guld, men det är inte mycket jag kan göra åt saken. Ingenting alls kan jag göra, om saken ska fram. Men om man nu inte vill komma tvåa så får man ju se till att vara bättre än de som är bäst. Tyvärr är det så, och då räckte inte Elfsborg iår heller. Och enbart för att sympatisera med Elfsborgsspelarna så har jag faktiskt ätit tacos ikväll. Alla vet ju att Elfsbogare i allmänhet, och the man, the myth, the legend Anders Svensson i synnerhet, är svag för denna mexikanska maträtt. Elfsborg snittade 2,10 poäng per match iår. Synd att man inte vinner en serie då, tycker jag.


Annat som är viktigt att berätta är att min älskade mor kommer till mig imorgon för att hälsa på. Bara hon och jag. Det kommer kanske bli den bästa veckostarten här nere sen jag flyttade hit. Dendär mamman betyder faktiskt massvis, det går inte att att undgå. Och för varje dag man är utan henne förstår man hur mycket en mamma betyder. Min mamma säger alltid nåt så himla sött på telefonen till mig, och nu tar jag tillfället i akt att skriva samma ord till henne. Jag älskar dig mer än igår men mindre än imorn.

Och så är det. Mamma är bäst.

Av Emma - 9 november 2008 23:19

Är det dethär som är Golden Showers? Eller har jag missuppfattat?

Av Emma - 8 november 2008 17:17

Dethär kan vara det roligaste jag vet.

Av Emma - 7 november 2008 11:55

Herregud. Dethär har ju blivit storm i ett vattenglas. Jag tycker inte om den sortens musik som spelas på kommersiell radio. Men eftersom många låtar som spelas på kommersiell radio även spelas på exempelvis P4 som inte är en kommersiell radiokanal, så kan jag ju inte säga att jag inte tycker om kommersiell radio. Jag gillar bara inte musiken de spelar, i stora drag. Det är för putsat för min smak. Kommersiell radio spelar exempelvis Håkan Hellström, jag älskar Håkan. Kommersiell radio spelar Kom igen Lena med Håkan, vad hände med Det är så jag säger det? Jag är inte elitistisk, jag vet bara vad jag gillar för musik. Jag gillar många olika sorters musik och jag lyssnar på många olika sorters musik, och det kan hända att även jag lyssnar på kommersiella radiokanaler och att jag sjunger låtar som de spelar. Men jag gillar det inte, nej jag gör inte det. Dessutom så gör kommersiell radio nåt som förstör, de spelar sönder låtarna.


Igår såg jag det roligaste jag sett på länge. Jag såg ett par tänkarskor. Jag såg tänkarskorna användas, och jag såg nya idéer födas. Man kan ha roligt mitt i natten, speciellt när man besöker en tentapluggare. Man måste ha skorna på sig, annars tänker man på så mycket annat.

Av Emma - 6 november 2008 18:55

Enligt mig är bra bra. Ofta är annorlunda bra. Oftare är ovanligt bättre. Vad du tycker vet jag inte. Dethär är ingen vetenskaplig blogg. Jag gillar inte kommersiella radiokaneler för jag tycker deras musik är relativt skitdålig. Min åsikt. Punkt

Av Emma - 6 november 2008 15:38

Artister som spelas på kommersiell radio förlorar sin storhet för att de spelas på kommersiell radio. Jag gillar inte radioartister, det är inte tillräckligt annorlunda, förstår du F. Och jag säger inte att det är fakta, jag säger att det är så JAG tycker i min blogg. Du får tycka som du vill, och om du då lyssnar på EMD och Takida och Kate Perry och fan å hans moster så säger ju det mer om dig än om mig. Du är mer av en B&B-typ och inte en Morfars-typ. För att referea till nåt som de flesta som läser denhör bloggen vet vad det är.


Detdär var bara en parentes. Nu kommer mitt riktiga inlägg.

Frida har skaffat ett Nautiluskort. Sen hon gjorde det har vi inte vart där en enda gång ihop. Sad but true. Idag tog jag tag i det. Det såg ut såhär på MSN:

ems. säger:

ska du med å simma?

ems. säger:

nu frågar jag för att du ska utnyttja ditt kort ordentligt, gumman. Det är inget hot eller så. Bara för att vara snäll.

ems. säger:

annars ringer jag

ems. säger:

sova kan man göra när man är gammal

ems. säger:

och pensionär

ems. säger:

och sjuk

ems. säger:

och om man inte tränar kommer man bli sjuk. få högt kolesterolvärde och dö av igenslammade blodkärl fulla med fett och äckelskap. Det vill du väll inte?


Jag har gjort mitt, nu får hon göra sitt.

Av Emma - 4 november 2008 19:37

Här händer det grejer hela tiden, minsann!


Idag hörde jag t.ex Noah and the whale på radio. RADIO! Jag är himla glad att det inte var en kommersiell kanal, då hade storheten med det bandet helt och hållet förstörts. På måndag kommer min mamma hit. Tentan går faktikst framåt och det är glädjeflugor i magen.


Vissa dagar mår man bra. Andra dagar gömmer man sig i sin egen ficka. Igår ringde jag till min mamma. Redde ut det ena och det andra. Somnade så fort vi la på och för första gången på väldigt, väldigt länge sov jag gott ända tills jag vaknade. Ibland är det bra att ha en mamma som är bra på allt, framförallt på att få en att se klart och tydligt och lära mig att prioritera. Just ni prioriterar jag att inte fokusera på mina påhittade problem. Det fungerar att tänka som jag; att man inga problem har, när man egentligen inte har några.


Magic!

Mitt största bekymmer är att jag saknar min morfar. Mycket.

Ovido - Quiz & Flashcards