Alla inlägg under september 2008

Av Emma - 20 september 2008 13:13

Eftersom jag känner migsjälv relativt bra så vet jag att jag läser min blogg oftare än kurslittraturen. Men nu när jag äntligen fått flyt i läsningen så ska jag skriva några viktiga saker här i bloggen. (det är tråkig läsning för er som inte pluggar sociologi, men intressant om man vill lära sig nåt om den vetenskap jag råkar studera.)


Émile Durkheim

  • Mekanisk solidaritet har sin grund i konsensus och liknande åsikter. (i bondesamhället förr tyckte man ungefär lika om allt eftersom alla gjorde det de gjorde för att få ihop till sitt levebröd. Man visste varken mer eller mindre)
  • Organisk solidaritet hålls samman i och med att det finns ett ekonomiskt beroende mellan varje organ i ett företag. Människorna (arbetare-arbetsledare-chefer) inser vikten av samarbete och det ger solidaritetskänsla. Relationer som bygger på organsik solidaritet har ersatt tänkandet om konsensus. (Det är okej att go nuts när man tänker och fantiserar fram olika idéer och förslag, för det kan alltid någon vinna på)
  • Förändringarna i samhället i revolutionstid blev påfrestande för människorna och detta gav konsekvenser. Moral, religion, livsstil och vardagsbeteende omkullkastades utan att få något substitut. Personer utan fasta rutinter eller alldeles för fasta rutiner (industrialisering, klocka, chef osv) börjar fundera på meningen med det man kallar livet. Dessa instabila betingelser kallar E.D för anomi, brist på mål och syfte som de sociala villkoren ger upphov till. Detta ledde till en studie om 4 olika sorters självmord; egoistiskt, altruistiskt, animoiskt och fatalistiskt.


Det var alles. Jag tackar mig själv för denna kloka idé.
(och dethär är boken jag läser)

Av Emma - 19 september 2008 18:08

igår blev jag lite rikare. Musik är viktigt, riktigt jävla viktigt. Idag är jag ännu rikare. Varsågoda.

Av Emma - 19 september 2008 15:33

det känns som om klockan är ungefär kvart i tio på kvällen. jag är trött.


jag har simmat och hallucinerat hela förmiddagen. Men det är värt det, för så som jag fnussade och fnissade igår har jag inte fnussat och fnissat på länge. kanske rentav hela livet. Man kan inte göra mer än att tacka för sällskapet!

Av Emma - 19 september 2008 03:07

hejdå föräldrarna, jag och gurra g-klav drar till sibirien nu. vi tänkte starta eget. ah, nej. vi ska inte undervisa fattiga barn, vis ka tillverka glögg. billigt och sen säljer vi in oss på systembolagets hyllor i sverige. vi kommer bli jävligt rika... och så ska vi bygga ett torp som vi målar rött. inget rinnande vatten och bara braskamin som värmekälla. vi har hittat vårt kall! gurra g-klav, vem han är? aahja, vi bodde grannar i halmstad, sen pratade vi på msn en hel natt och ja. nu drar vi. man kan säga att det sa klick liksom direkt, och glögg är ju så gott! varför neka saker man tycker är gott. finns ingen logik i det. adjöken!

Dethär kommer jag fnussa åt länge. Fnussa. Inte fnissa.

Av Emma - 18 september 2008 22:17

det finns några få som kan koppla denhär låten till en taskig händelse i mitt liv. Jag fnissar en del när jag tänker på det. fnissar. det var längesen jag fnissade, känner jag. Jag borde fnissa oftare. Eller tänka på helt misslyckade nattaktiviteter. DÅ fnissar man.

Av Emma - 18 september 2008 18:31

ett tag i dag trodde jag inte att jag skulle överleva denhär dagen. sen vaknade jag, glodde på youtube i fem timmar och insåg att jag hade tvättid. Palla tvätta när man är bakis som ett as.


men nu sitter jag här, fortfarande bakis och så törstig så jag skulle kunna svälja ett badkar, och jag har tvättat mina kläder. Jag har lagat mat till mig själv (jag har inte köpt kebab eller pizza). Jag har diskat glasen från igår SAMT tallrik, bestick och all annan disk som blivit idag. Och nu ska jag snart gå å lägga mig. Nöjd är ett himla bra ord.

Av Emma - 18 september 2008 14:22

Johanna har flyttat till London, och har en lägenhet i Hyde Park. Det känns jävligt skumt att kunna säga "Jag kommer till dig i London, det är ju ändå bara två timmar bort". Det går snabbare att åka mellan halmstad och London än vad det gör att åka halmstad skövde med tåg.


Världen är liten som en ärta.

Av Emma - 18 september 2008 13:00

av en enda anledning. YOUTUBE-nörderi utan dess like.


Dethär är sevärt, framförallt när man ser hur han tänker efter 3 minuter; Ge mig ett par skedar så jag kan dansa ordentligt!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards