Alla inlägg under juli 2008

Av Emma - 6 juli 2008 18:02

det är sorgligt när man hittar kläder i garderoben som man inte har några minnen ihop med. Eller som när man hittar kläder man inte visste att man ägde. Hittills i garderobsrensningen har jag hittat två skojortor och en svart huvtröja jag inte visste att jag hade. Det konstiga är att det inte ens är oklädsamma grejer. Det är liksom grejer jag mycket väl hade kunnat använda om jag visste att jag haft dom.


halvtidsslutsats: Jag tror att det är bra för mig att sluta köpa kläder.


det är även så att detta är dag 1 av 171 på mitt projekt.

Av Emma - 6 juli 2008 15:50

Idag är det den 6 juli, och detta är ett viktigt inlägg. Idag ska jag nämligen förändra mitt liv ganska drastiskt. Och eftersom dethär är ett ställe där många jag känner håller till lite titt som tätt, så är det bra att folk kan hålla koll på mig. Jag lovar att jag ska rapportera hur det går.


Jag har ett problem. Ett problem som inte är ett beroende, men som skulle kunna bli det. Jag är nämligen lite för förtjust i att handla kläder. Lite för mycket förtjust för mitt eget bästa. Så jag ska sluta med det.


Jag ska inte köpa ett enda klädesplagg, mer än underkläder, fram till jul.

Jag vet inte vad som händer om jag inte klarar det, för jag måste göra det här för min egen skull.



Och när jag ändå håller på kan jag likagärna sluta äta godis också. Inga kläder och inget godis fram till den 24 december 2008. 

(hahaha. med inga kläder menar jag inte att jag sak vara naken.)


(Alla ni som fyller år och räknar med present under denhär tiden: det blir inga kläder från mig.)

Av Emma - 6 juli 2008 14:30

jag har ett enda projekt att genomföra idag. jag ska rensa i mina garderober. jag ska vara hänsynslös, skoningslös och icke-sentimental. frågan är bara när jag ska börja? nu har jag legat här på samma plats i soffan sen klockan 11. 3½ timme helt still.



Av Emma - 6 juli 2008 11:23

Så. Nu ska jag redovisa lite närmare vad jag har gjort sen sist. Eftersom ni som läser vill veta vad som händer och sker i mitt ganska intetsägande liv.


Jag har hängt en del vid Simsjön, en svinkall liten pöl uppe på toppen av berget Billingen. Det är bra att vattnet är kallt när solen är varm, resultatet man får när svalkar sig är över förväntan. Efter en dag på stranden har jag åkt till jobbet och jobbat natt, för att sedan åka hem och sova till klockan 12, för att sedan åka till simsjön och svalka mig i det svinkalla vattnet. Och där har man blivit kvar tills det har varit dax att börja jobba natt på sjukhuset. Då har jag sovit mellan 8 och 12 på morgonen. sedan har jag varit vaken mellan 12-08. Utom igår. För då var jag vaken 08-08, sen sov jag till 9:30. Och efter det var jag på Marstrand. När jag kom hem hallucinerade jag. En plastpåse jag hade på golvet i hallen hoppade upp och ner, och min balsamflaska på badkarskanten rörde sig framåt. Sen sov jag. Mellan 22:15 och 11.


Och tro det eller ej; men jag har sagt ganska många tokigheter de senaste dagarna. Tillexempel den numera klassiska kommentaren "Det jag har på mig, det har jag på mig. Det jag har med mig, det har jag med mig. Och resten, ja, det har jag packat ner". När jag vaknade till på Kungälvsbron sa jag "min kropp suktar efter milda havsbrisar". det är förvisso inget felaktigt i det, för det gjorde jag. Men jag somnade sen. Det var det enda jag sa i mina 5 vakna sekunder.


Jag har för första gången i hela mitt liv hittat en man som jag verklgien tycker är sjukt jävla råsnygg. Här är han. Och nu ska jag egentligen inte uttala mig om saker jag inte vet ett skit om, men enligt rykten så har han tydligen fått dille på Kabbalah. Jag vill helst ha nån som är normal och inte uppslukad av en Judisk sekt. Jag är nämligen inte judinna.

Av Emma - 5 juli 2008 21:30

..och den är liten.


jag har sovit 9 timmar på två dygn. resterande vakna timmar har jag antingen spenderat mitt i natten på jobbet, eller på en strand. Ibland på en strand i skövde, badbild 1. Eller på en pir på Marstrand, badbild 2.


Av Emma - 2 juli 2008 00:49

vet ni vad? Jag tror inte jag kunde bry mig mindre, men jag måste ändå skriva upp dethär. Brangelina har checkat in på sjukhuset och snart får de tvillingar. De har typ hundra barn sen innan och nu ska de få tvillingar. Inte för att det är nåt fel med det, men måste det bli så jävla stort?


näni. Brangelina får fortsätta klämma ur sig ungar bäst de vill, bara de gör det i ett nytt land varje gång och vägrar ta emot vården de ha råd att betala för i sitt eget hemland. Så att det blir rättvist och sådär.


fyfan va trött jag blir på kändisbebisar. Tänk om man skulle föda barn som var tretton år när de föddes. Intefan skulle man sälja bilder på halvt vuxna individer som verkligen inte vill vara i rampljuset? Hörrni, alla som skriver om alla kädisbarn, och visar bilder på dem och betalar en jävla massa miljoner för att få visa de absolut första bilderna på ett barn vars föräldrar kanske är Hollywoods snyggaste. Barn är inte en flashig accessoar, de är människor. Om än väldigt små, men ändå... MÄNNISKOR.

Av Emma - 2 juli 2008 00:02

..och det är så det ligger till. Nu kommer sommaren, och jag är lycklig. Eller lycklig och lycklig. Jag är glad. Jag tror det är den stundande Marstrandsutflykten som mest gör mig sådär barnsligt glad. Det är nästan som julafton att få åka färjan ut till världens bästa ö. Därute finns inga bilar och knappt nån elektricitet (jag ljög nu. det finns elektricitet. men inga bilar). Men det finns ett jättemysigt litet konditori som heter Bergs, och det finns ett socitetshus och massa badplatser där man är aldeles ensam bakom en klippa och det finns människor och folk och allt detdär som gör livet värt att leva. Men mest av allt finns det frisk luft och semesteratmosfär. Det gillar jag.


Jag tror att min bild av Marstrand som Guds paradis på jorden är helt fel sätt att se Marstrand på. Jag tror inte att det kan vara dåligt väder, för det har det aldrig varit när jag har vart där. Men det kan å andra sidan bero på att mina kära morföräldrar alltid har kollat upp att det ska bli bra väder när vi ska dit.


A life of sanity and dignity, you know it takes two.

And what's the use of being a millionarie if I can't have you?

Av Emma - 1 juli 2008 12:25

Jag fick precis en klump in the mag. Vafan gör jag i höst om jag inte kommer in på dendär skolan? Chillar lite och flyttar hem till mamma och pappa. Jag lär ju inte ha nånstans att bo iaf... Fyfan va jobbigt dethär blev med en gång. Kan inte alla hålla tummarna litegranna för min skull?

Ovido - Quiz & Flashcards