Alla inlägg under mars 2008

Av Emma - 26 mars 2008 15:58

Man skulle nästan kunna tro att jag blivit religiös. Men jag har nog bara kommit till nån slags insikt. Vad det är för insikt det vet jag inte. Men jag känner mig bara så himla tacksam för allt, just för tillfället.


Därför ska jag bjuda er på något så himla flashigt som en tioitopp. Vad den handlar om? Låtar med personlig innebörd, varje låt har förklaring.


  • I'm yours - Jason Mraz. Den makalösa sommaren 2006. Jag saknar håret, året, värmen och sommaren. Magiska nätter. Tårdrypande och skitjobbiga avsked. Turkiet med de bästa av de bästa. Flyttandet. Låten har följt med mig överallt. I det lilla flickrummet hos mamma och pappa, i det lilla rummet på 7,5 kvadrat i Snöstorp, i lägenheten på Bolmensgatan och tillbaka hem till Skövde. Jag tror inte låten handlar om "från mig till dig" jag tror låten är från mig till världen. Det känns så.
  • Almaz - Randy Crawford. Spanien. Klassresa 2003. Ett år som var förjävligt rakt igenom. Och låten är fan inte munter. Men låten är en bit av mig. Ja, den är det...
  • Fidelity - Regina Spektor. Jag vet inte hur jag ska förklara på vilket sätt låten är speciell för mig. Det bara är så att denhär låten är min absoluta favoritlåt. Textraden I never loved nobody fully, always one foot on the ground kanske förklarar allt, förresten. Bara det att jag har älskat någon fullt ut. Jag vet inte om jag klarar av att göra det igen. Jag garderar mig för att inte falla fullt, Just to break my fall.
  • Don't stop me now - Queen. För denhär låten ÄR min lyckliga barndom. Inget går upp mot det heliga blandbandet med Queen.
  • Walking on the milkyway - OMD. Enda anledningen till att jag ens vet vilken låt det är, var för att jag fick alla Absolute Music-skivor av min mamma. På den tiden då det kom två om året.  Det är en bra låt. Tro mig.
  • Nu kan du få mig så lätt - Håkan Hellström. Kort och gott för att jag är svag för hela Håkan. Och jag står för det. Jag har alltid stått upp för Håkan. Och det har jag fått skit för ända sen han blev känd. I min familj antingen älskar man eller så hatar man honom. Jag är ensam om att älska. Och låten Nu kan du få mig så lätt är bästa låten på Håkans bästa skiva. Det står jag också för.
  • Heartbeats - The Knife. Blandband på 2000-talet. Spänning och pirr i hela kroppen. Fällbara säten. Stekande värme. Jag var aldrig kär, jag älskade med en gång.
  • Poison Ivy - Crusaders Sect. Jag vet att det egentligen är The Coasters som gjort den. Men den är fan så mycket bättre när min morbrors band gör den. Tro mig, bara. Utekvällar med Mamma. De bästa utekvällarna. Utekvällar med släkten. De allra bästa utekvällarna.
  • Leaving on a jetplane - John Denver. För den speglar väl i stort sett varenda relation jag har haft. Antingen så flyttar dom, eller så flyttar jag.
  • Ice Ice baby - Vanilla Ice. MTV var nytt och jag var tre år. Dethär var min favoritlåt. Det är det inte längre, men helt klart bra.
ANNONS
Av Emma - 25 mars 2008 22:07

Det finns vissa saker i livet som man liksom bara önskar att alla hade.


Jag har kommit på några saker som jag är så tacksam för. Vissa saker är ganska banala och skittråkiga, andra saker är livsnödvändiga. Ibland livsnödvändiga enkom för mig, ibland för hela mänskligheten. Här kommer den. Listan över vad som gör livet värt att leva.


Ett fungerande andnings- och cirkulationssystem. Arbetskamrater. Dubbelnougat. Alla Johannor. Potatisbullar. Ananas. Vin. Tända ljus, gärna med doft. Kolsyrat vatten. Vanligt vatten. Musik. Musikälskande vänner. Fotbollsskor. IKEA. Solsken. Kyssar. Leenden. Vatten. Glass. Kaffe. Sällskap. Fotografier. Att lyssna på intressanta livsöden. Mamma. Busskortet. Uppiggande sms. Nyvunna vänner. Resor inombords. Resor utomlands. Vetskapen om att man har bästa vänner. Ett fotbollslag som i mina ögon är bäst. Pappa. Te. Golf. Textrader från favoritlåtar. En skön soffa med tillhörande filt. Sjunga i duschen. Dansa i duschen med vänner. Att vinna. Att äta räkor med morfar. Marstrand. Fantasier. Magnus. Pengar. En bred säng för sig själv. En bred säng man delar. Oemotståndlighet. Kramar. Bakfyllemat med utgångsvänner. Sova ut. Somna in. Drömma. Vakenhet. Nyfikenhet. Skratt. Blommor. Disk- och tvättmaskin. Nyborstade tänder. Nyrostade mackor. Vår. Segelbåtar. Vind som biter i kinden. Tak.


När jag var liten och kände mig rastlös, vilkt hände varenda dag, så tittade jag ofta i klädkataloger. Jag hittade på historier om varenda person på varje uppslag. Ibland skrev jag en dikt. När jag var liten var jag nog ganska annorlunda, och jag fick vara det. Idag är jag inte annorlunda. Idag är jag migsjälv. Och jag är så tacksam för det.


GUD vad jag är glad för att jag är som jag är.

ANNONS
Av Emma - 25 mars 2008 14:29

Idag har jag gjort ett av världens sju underverk. Alltså. Nej, det har jag inte, för alla sju underverk är redan gjorda. Men det skulle likagärna kunna vara det, ett underver alltså. Jag har gjort något stort. Jag har mognat, eller nåt. Jag har i alla fall sökt till högskolan idag. Jag säger inte att jag ska börja, men jag säger att jag har bekantat mig såpass mycket med tanken att börja läsa igen så jag åtminstine är redo att söka. Och det har jag gjort. Att söka till hägskolan är lite som att shoppa över internet. Man har en liten kundkorg och däri klickar man ner alla program man kan tänkas söka. Jag kunde tänka mig att söka två program. Sjuksköterskeprogrammet i Göteborg och Sjuksköterskeprogrammet i Halmstad. Så det gjorde jag. Sen kollade jag intagningspoängen från föregående år. I Göteborg saknas det en tiondels poäng för lilla mig att komma in. Men i Halmstad är jag över med tre ental. Fan va sjukt att det kan skilja så mycket. Dessutom är jag inte ens sugen på Göteborg. Jag tyckte bara det såg så tomt ut att bar söka ett program.


Jag tänker varken plugga på komvux eller skriva nåt högskoleprov för att komma in. Jag liksom bara provar nu. Jag vet inte om jag kommer tacka ja, jag tror inte det. Men man ska aldrig säga aldrig. Jag står i bostadskö. Får jag en tillräckligt stor lägenhet så är det inte omöjlig. Bara så att alla vet det.


När jag flyttar ner igen ska jag spela fotboll. Man måste ha en fritid, inte bara en massa tid att fika på, även om det är trevligt.


Av Emma - 25 mars 2008 12:32

Men inte på Anna Järvinen.


Idag är det The Knife som står för all musikunderhållning. Och denhär versionen av Heartbeats är den som passar humöret bäst idag.Stoppa in en hushållspappersrulle i näsan, så det slutar rinna.

Av Emma - 24 mars 2008 17:21

När man som jag är lite krasslig är det fullt accepterat att käka brio på en måndag. Och det gör jag, för det är så jävla gott. Frågan är bara: varför är de vita så hårda?


Det snöar. Det är så jävla gött med snö. Ju mer snö det faller nu desto mindre nederbörd i sommar. Och det är inte nån fakta, det är bara Emma-logik. Det finns bara en viss mängd vatten som är i omlopp. Ju mer som kommer ner nu desto bättre.


Nu ska jag titta på Todd Sweeney. Och lyssna på Johnny Depp.
Det blir nog en ganska bra dag av denhär dagen, ändå.

Av Emma - 23 mars 2008 23:02

Det finns en flicka som jag går till ibland
Hon tycker om mig för jag gör vad jag kan
I hennes tystnad finns så mycket jag vill veta
Så jag stannar hela natten
Fast vi är som eld och vatten


Jag sitter här i nattens sena timma
men tror ej att jag är till större tröst.
Jag sköter en maskin som sprider ånga
den skänker lindring åt ditt sjuka bröst.


Man ska inte blanda två låtar med varandra. Det kan bli mer sanning i det hela än vad som är nyttigt för en människokropp.


Pärlan kom, sågs och hälsade. Världen är så sjukt pytteliten.

Av Emma - 21 mars 2008 11:59

Det är väl ungeför sådär kraftfull jag känner mig. Som ett stycke rockbrud. FAN VA JAG ÄR BRA.


Anledningen till att jag känner mig uppumpad till max är för att jag har gjort världens skitsvåraste grej alldeles ensam. Och anlednignen till att jag fick göra det var för att jag ägnat morgonen åt olagligheter. Idag är det långfredag. Idag skulle jag egentligen ha spelat fotboll och matchen skulle börjat klockan 10 på morgonen. Det betyder uppstigning klockan sju. Så jag gick upp. Och oroade mig för min hals som börjat göra sig påminnd. Sen tittade jag ut genom fönstret. Snöstorm. Jävla skitdag. Och klockan var halv åtta. Och jag, the biggest mistake, gick inte och la mig i sängen igen. Jag var pigg som en mört och bestämde mig för att fånga dagen. Vilket betyder slösurfa och inte tänka på nåt. Tillslut hamnade jag på en rolig sida. Där man kan ägna sig åt olagligheter. Det slutade med total hybris. Jag hade inte tillräckligt med ledigt utrymme på min lilla dator, men det påminner datorn så fint om, och den hjälper mig dessutom att rensa. Så det gjorde jag. Och råkade klicka en gång för mycket.


Det är nu det där göörsketabra som jag klarade av alldeles ensam kommer in i bilden.


Rätt som det är så har jag inte längre några drivrutiner för ljudet på min dator. Det är ju helt perfekt. Jag lyssnar ändå inte så mycket på datorn. Det går ju inte musik non-stop och jag kollar ju inte så mycket på film, direkt. KLARTSOMFAN dethär skulle hända mig. Har man inte haft en pissig vecka redan, kanske? Men HA. så jag började med att bryta ihop, leta rätt på dendär jävla kartongen jag fick datorn i. Men alltså, den hade jag ju inte kvar. Så där var jag kokt. Jag satte mig ner i ett hörn i soffan och deppade. Och deppade. Och deppade. Sen, när jag deppat klart efter 10 sekunder kom det en snilleblixt. INTERNET!


så jag googlade på SoundMAX. Och det var ju inte lönt att göra det, för det visade sig att soundMAX, som jag trodde var det jag hade haft (det visade sig att det var det jag haft också) kostade typ hundra tusen dollar. Då sket jag i det, och gick på nästa idé. Jag har en hp-dator. Men hps hemsida. Där kan man ju leta. Och det gjorde jag. Men då var jag tvungen att veta vad min dator är för en dator. EXAKT. Varenda jävla liten siffra. Så jag vänder på datorn, och där står det att jag har en compaq. Men WHAAT?! Det är ju hp-loggor ÖVERALLT. Skitsamma. Jag skrev in alla dedär sifforna och bokstäverna, och där kunde man tillslut välja på att hämta drivrutiner till datorn. Och där fanns soundMAX. Och nu har jag ljud igen.


Jag har inte provat att titta på nån film, ÄN. För fan va besviken jag skulle bli om det inte fungerar. För just nu skulle man kunna kalla mig bäst i världen. Jag har nog aldrig någonsin lyckats med en teknisk grej i hela mitt liv. Jag har alldeles nyligen fattat att man kan boka biljetter till bion över internet.

Av Emma - 20 mars 2008 18:28

Dethär är inte bara vår, mina vänner. Det är sommar, det är värme och det är det magiska året 2006. Snälla, lyssna och njut.

Otis Redding - (sittin' on) The dock of the bay

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Every Emma has a story. med Blogkeen
Följ Every Emma has a story. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se