Direktlänk till inlägg 30 mars 2008

ett stycke västgötsk landsbyggd

Av Emma - 30 mars 2008 18:50

Det är vad mina ögon skådat idag. Idag har vi gjort den årliga resan till alla fågelskådares mecka, Hornborgarsjön. För en som mig, som fullkomligt hatar fåglar, är dethär inte den roligaste resan jag gör. Men jag mår inte bra om jag inte gör den. Det blir inte vår om man inte tittat på trandansen, och dragit de sedvanliga skämten. Vet ni hur man gör när man räknar alla tranor? Man ställer dom i sjön mitt i natten, räknar alla ben och delar med två. Trandansen i Hornborgasjön är en köttmarknad värre än Kåren, och idag slog de rekord. Över 14.000 tranor.


Undrar hur många av tranorna som kommer till Hornborgarsjön och sen tänker: I år ska jag fan inte dansa, jag ska bara stå här i ett hörn, dricka lite träskvatten och titta på. För av gårdagen att döma verkar det vara ganska många av Homo sapiens som tänker så. Lika bra att ha så tråkigt man kan, man vet ju aldrig när man dör. Och då kommer ju allt vara trist, lika bra å öva på skiten.


Men, i alla fall, när vi åkte dit så åkte vi igenom Gudhem. Det är en himla mysig by. I Gudhems kyrka kan man ju tänka sig att gifta sig. Synd att kyrkan ligger granne med en kriminalvårdsanstalt och en missbruksinrättning. Staketet till missbruksstället, som förövrigt kallas Tôrken, var högre än det till kriminalvårdsanstalten. Fan vad mycket man kan se i Västergötland.


Vilken meningslöst inlägg. Det är iaf så min dag varit. Händelserik till max.


Och även om jag hatar fåglar så kan inte ens jag förneka att det är speciellt när hela himlen är full av tranor som flugit från Tyskland bara för att ragga.
Där har vi nåt att ta efter, vänner. Vi borde satsa på att ragga när vi väl träffas.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 22 januari 2012 21:03

en såndär som gör kort i parti och minut till födelsedagar och jul. och kanske för att vara rar om någon slagit sig. jag gillar också att slå in fyrkantiga paket med dubbelhäftande tejp.   och nu har min familj ett årligt event i februri som hete...

Av Emma - 22 januari 2012 12:25

Nu håller vi alla tummar för att Thomas Bodström blir partiledare och att Per Nuder och Sven-Erik Österberg inser att det är 2012 och att domedagen/skärselden/ragnarök/armagedon är nära, att dom äter pepparkakor hela året och att de stannar på sina (...

Av Emma - 15 januari 2012 16:07


STOPP! jag fattar la att jag inte posta två inlägg på raken, det är ju som att spamma! (alternativt att tro att man är någon slags storbloggare som tex Blondinbella eller Alex Schulmans fru). men hey! nu är det så att jag vill berätta mer än att jag ...

Av Emma - 15 januari 2012 15:44

jag vet inte hur mycket jag ska erkänna här vad gäller detdär med löpningen. jag kan få det att låta som att jag idag bara tog den lilla sträckan "Brunnsbo runt" eftersom det var så längesen jag sprang just den (för att få det att låta som att jag ju...

Av Emma - 9 januari 2012 23:04

Nu ska vi prata hobbies vänner. för det har jag väl kanske några stycken. jag pysslar ju... å så har jag ju en såndära lika-som-bär-grej. kan inte hjälpa det. det är som en drog. och här kommer dagens lilla bidrag.       Rihanna?             ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se